Мисия и цели на фондацията

Като  родител, когато прегърнеш за пръв път детето си, ти започваш да кроиш  планове за неговото бъдеще. Но когато чуеш диагнозата Детска церебрална парализа целият ти свят се срива. Започват да те връхлитат отчаяние, страх, безнадеждност, не знаеш какво те очаква и не виждаш път напред.
Нашата мисия е да подкрепяме децата с церебрална парализа и техните семейства.

Ние сме тук за да...

председател на фондация „За децата с церебрална парализа"

Мария Йорданова

По образование съм Специален педагог, с две магистратури -  "Социална работа и социална педагогика" и "ПНУП". 

 През 2016г станах майка за втори път на прекрасно момче - Самуил. Три години преди това родих дъщеря ми София. Самуил е диагностициран с ДЦП квадрипареза. Като майка на дете с увреждане минах по трънливия път на отчаянието, безнадеждността, лутането от специалист на специалист. През цялото това време имах нужда единствено от подкрепа - морална, психическа, приятелска..

Така се зароди идеята ми за тази фондация. Две години по-късно вече е факт. 

Тук сме за да дадем цялото си сърце и душа в подкрепа на всички родители попаднали в борбата с детската церебрална парализа. 

Ние можем, и ще направим пътя Ви по-лек.

Координатор

София Картулева

По образование съм педагог, с две магистратури: "Счетоводство и контрол" и Предучилищна педагогика". Майка съм на две деца - Илияна на 11 г. и Стефан на 4 г. Тежка прееклампсия беше причината Стефчо да се роди по-рано от очакваното и едва 1160 грама. На година и половина го диагностицираха с диагноза ДЦП - спастична диплегия. И аз като всеки родител бях изплашена, притеснена и объркана. Минавайки по този път се срещнах с много майки, с които се подкрепяхме и споделяхме опит и общи съдби. След като получих покана от Мария да бъда част от Фондацията, без да се поколебая приех. Надявам се всеки родител, който ще работи с нас да намери подкрепата, от която има нужда в наше лице.

Ние сме тук, за да помогнем на Вас!

Доброволец гр. Пловдив

Десислава Пирчева

През 2016 година станах майка за първи път. Синът ми Виктор се роди на 01.07.2016 г. във втория ден на 27 г.с., с тегло едва 1,100 гр. Чухме страшни диагнози и прогнози. В този момент светът рухва, трудно е да дишаш, трудно е да приемеш реалността, болката е голяма, а страхът огромен! Виктор е с хидроцефалия, ДЦП хемипареза и епилепсия, но въпреки всичко, през което мина, той вече ходи сам. 

Това, което ни помогна, нашата сламка, за да не се удавим, бяха родители, които вече бяха минали по този трънлив път.

Когато Мария ми сподели за  фондацията, пожелах да стана доброволец за да помагам с каквото мога на Вас скъпи родители и на прекрасните Ви деца, така че един ден раните да станат малък сувенир!

Член на управителния съвет на фондация „За децата с церебрална парализа”

Нели Кацарска

Нели Кацарска е дългогодишен директор на 155 ДГ „Веселина” и един от най-уважаваните ръководители на детски заведения на територията на район „Слатина”, с много награди и отличия на МОН и Столична община. Дълги години е била член на работни групи към МОН и СО за разработване на Наредби и други Нормативни документи. През 2018 год. тя бе удостоена с отличие на Столична община за висок принос в образователния процес и добро управление на детските градини. Призът бе връчен лично от кмета на София - Йорданка Фандъкова, по време на традиционната Годишна церемония на Столична община за цялостен принос и значими постижения в образованието.

Полученото отличие идва на фона на международни проекти и Национални програми, които детската градина реализира, както и след успешното внедряване на иновативни методи в образователния процес.

 

“За да станеш учител се изисква едно единствено качество – да обичаш децата, да имаш търпение да ги изслушваш и подход да ги организираш и владееш. Директор се става по-лесно”